Opleidingen voor Agile / Scrum
Agile is een manier van het organiseren van projecten die uitgaat van korte iteratieve fases en een intensieve samenwerking binnen het projectteam. Essentie van Agile is dat projectteams niet met vooraf compleet uitgewerkte ontwerpafspraken werken, maar per cyclus in het project besluiten waaraan gewerkt wordt. Scrum is een van de bekendste stromingen binnen het Agile gedachtengoed.

OC ICT biedt de volgende Agile / Scrum trainingen, cursussen en opleidingen aan.

Staat de gezochte Agile of Scrum opleiding niet in het onderstaande overzicht, neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Cursusnr. Cursusnaam Duur(dgn)
OCASR01Scrum Foundation Training1
OCASR02Professional Scrum Master (PSM1)2
OCASR03Scrum voor Managers1
OCASR04Scrum LEGO game1

De genoemde doorlooptijden zijn afhankelijk van het instap niveau van de cursist of het gewenste maatwerk.


Trainingsvormen

De Agile / Scrum opleidingen worden klassikaal gegeven, maar maatwerk trainingen specifiek voor uw bedrijf of organisatie zijn ook mogelijk. De trainingen worden ook via partners aangeboden in o.a. Amsterdam , Rotterdam , Utrecht , Eindhoven , Apeldoorn , Arnhem , Groningen , Venlo en Maastricht, maar kunnen indien gewenst en bij voldoende deelname , ook in-house worden verzorgd. Zo biedt OC ICT voor elke professional een training, cursus of opleiding die perfect aansluit bij uw wensen.

De trainingen worden gegeven volgens de succesvolle OC ICT maatwerk-per-cursist methode.
Op basis van de behoefte van de klant, en zo nodig naar aanleiding van een intake-gesprek, stellen wij een individueel opleidingstraject samen waarin de cursist alleen die zaken leert die hij nog niet (goed) beheerst en die voor zijn takenpakket relevant zijn. De cursisten volgen de trainingen veelal individueel. Dit houdt ondermeer in dat iedere training een maatwerk training is. Alle onderdelen van de training hebben een voortdurende wisselwerking van theorie en praktijk. Zo nodig kan de training per cursist vooraf naar behoefte worden aangepast en tijdens de cursus worden bijgesteld.

Het platform waarop de cursus wordt gegeven staat bij de cursus vermeldt, andere platformen op aanvraag. Aan de hand van een studieplan bestudeert de cursist zelfstandig de lesstof. Door middel van oefeningen maakt hij zich de stof eigen. Bij knelpunten of vragen is er een begeleider aanwezig in het lokaal om te helpen. Deze begeleider houdt ook het studieplan en de voortgang van de cursist in de gaten.
De doorlooptijd van een individuele cursus is afhankelijk van de voorkennis en inzet van de cursist. Data zijn flexibel.

Voor wie?